גירושין הם לא משחק ילדים. גם אם אתם בטוחים שזה הצעד שאתם רוצים לעשות (אתם בטוחים?) – חשוב לקבל תשובות להרבה מאוד שאלות מורכבות, ולעשות את התהליך עם כמה שפחות פגיעות נפשיות וכלכליות.
3 שאלות לעורך דין גירושין מומלץ
כך למשל, חשוב מאוד לקבל המלצה על עורך דין המתמחה בענייני גירושין שתוכלו לסמוך עליו שילווה אתכם עד לכתיבת הסכם שפועל לפחות כמה שיותר לטובתכם. כשאתם מגיעים אל עורך דין מומלץ בתחום המשפחה והגרושים בפרט, חשוב שתגיעו אליו כמה שיותר מוכנים. לכן, רגע לפני שאתם מתחילים לחפש המלצה על עו"ד גירושים, אנחנו מביאים כאן 7 שאלות חשובות שאת התשובות להן כתב עורך דין. המידע החשוב הזה יסייע לכם מאוד להתחיל בתהליך ולסיים אותו עד כמה שאפשר על הצד הטוב ביותר.
האם אפשר לכתוב הסכמי גירושין ללא מעורבות של עורך דין?
התשובה לשאלה זאת היא חיובית, אבל בהסתייגות. כלומר – על פי החוק בישראל בני זוג המעוניינים להתגרש יכולים בהחלט לכתוב את הסכם הגירושין בעצמם, אבל חשוב ששניהם יהיו מודעים לכך שיש דברים שכנראה יישמטו מההסכם ואשר עלולים להפוך את חייהם לאחר שנסתיים ההליך המשפטי להרבה יותר מורכבים.
פנייה אל עורך דין מוכר , עם קבלות וחוות דעת של לקוחות ממליצים תסייע מאוד ליצירת הסכם הוגן הכולל התייחסות לכל אחד ואחד מתחומי החיים הרלוונטיים ותהפוך את החיים שאחרי להרבה יותר ברורים ופשוטים עבור שני הצדדים.
עוד חשוב לדעת, כי ישנם מקרים בהם בתי הדין הרבניים ובתי המשפט לענייני משפחה דוחים הסכמי גירושין שאינם מנוסחים בדרך המשפטית המקובלת או שאינם כוללים נקודות עקרוניות מסוימות.
לכן, למרות שאפשר לכתוב את ההסכם לבד,אין בר דעת אשר ייקח על עצמו את האחריות המשפטית וימנע או ינסה לחסוך בכתיבת ההסכם, במילים אחרות כתיבת הסכם שכזה היא תחום אחריותו של עורך הדין.
אילו נושאים חשוב שייכללו בהסכם גירושין?
הסכמי גירושין יכולים לכלול הרבה מאוד נושאים וסעיפים, אולם יש שלושה נושאים שחשוב מאוד שיופיעו בהם ושלמעשה בלעדיהם יהיה קשה מאוד לנהל את החיים שאחרי. ואלו הם:
•
חלוקת רכוש – חשוב מאוד שההסכם יבהיר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים מי יהיה הבעלים של רכוש משותף שהיה לבני הזוג בתקופת נישואיהם. חשוב לקחת בחשבון כל פריט ופריט וכמובן שגם כל נכס, ולציין בצורה ברורה למי הם יהיו שייכים לאחר הנישואין על מנת שאף אחד מבני הזוג לא יוכל לטעון אחרת.
•
משמורת והסדרי ראייה – אם יש לכם ילדים, חשוב מאוד שבהסכם יצוינו בצורה ברורה הסדרי הראייה של כל אחד משני הצדדים. חשוב מאוד לציין בהסכם זכויות והגבלות על ההורה המשמורן, ימים קבועים שבהם ההורה השני יוכל לבלות עם הילדים ופרטים נוספים כמו הגבלת זמן השהות מחוץ לארץ, הגבלת היכולת להשפיע על חיי הילדים (להחליט למשל היכן הם יגורו או ילמדו וכד') ופרטים נוספים שלא תמיד חושבים עליהם אם לא מתייעצים עם עורך דין גירושים.
•
מזונות – ההסכם צריך לציין באופן ברור מהו גובה המזונות אשר צריך לתת המפרנס העיקרי לצד השני על מנת לאפשר לו לחיות בכבוד ולגדל את הילדים מבלי שיחסר להם דבר.
כיצד נקבעים הסדרי הראייה על ידי בית המשפט?
עד שהילדים מגיעים לגיל שש ואם אין מצבים חריגים, בית המשפט יעדיף באופן גורף שהילדים יישארו עם אמם, ולא משנה מהו רצון ההורים עצמם.
הילדים יעברו לחזקת אביהם אך ורק במקרים מיוחדים, בהם עורך דין – בא כוחו של האב יצליח להוכיח כי לטובת הילד עדיף לו להישאר עם האב. כשמדובר בילדים מעל גיל 6 – אם יש אחים קטנים יותר גם הילדים הגדולים יותר יישארו בחזקת אמם על מנת שלא להפריד בין האחים. אם אין ילדים מתחת לגיל 6 יישארו הילדים בחזקת עמם מכוח חוק ההמשכיות. למרות זאת, ככל שהילד גדול יותר נוטה בית המשפט להתחשב גם ברצונותיו.
אם הילדים נשארים עם האם, הסדרי הראייה המקובלים הם שתי פגישות בשבוע עם האב, ושהייה אצלו ללילה כל סוף שבוע שני.
אפשרות נוספת היא לקבוע משמורת משותפת על הילדים, ואז זמן השהות ביחד, כמו גם האחריות והטיפול בילדים, יחולקו בדיוק שווה בשווה.
החגים מתחלקים שווה בשווה בכל מקרה: בשנה נתונה הילד מבלה חג מסוים עם אמו ובשנה הבאה יבלה את אותו חג עם אביו.
חשיבות הפנייה אל עורך דין מוסמך ומומלץ מהתחום
למרות המענה המקצועי והמפורט על 3 שאלות אלה, יש עוד הרבה מאוד שאלות שצריך לשאול עורך דין משפחה המתמחה בדיני גירושין.
לכן, חשוב מאוד לקבל המלצה על עו"ד מנוסה בעל ניסיון רב בניהול תיקים,ייצוןג לקוחות בבית המשפט ומחוצה לו, אשר ידע להתנהל בצורה נכונה על פי כל החוקים וההסדרים המקובלים.